Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στη σημερινή του μορφή με 4 Σχολές και 11 Τμήματα σε πέντε πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ο βασικός σκοπός είναι να εκπαιδεύσει επαρκώς και σε υψηλό επίπεδο τους σπουδαστές του τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο ώστε να καταστούν ικανοί να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα της ειδικότητας τους και να...
Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ως ένα από τα μεγαλύτερα ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας και το μεγαλύτερο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Δ. Μακεδονίας, με τις τρεις Σχολές του, τα τρία Παραρτήματα και τα...
Η αποστολή επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη ποικίλων εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων, με την συστηματική βελτίωση των υποδομών και με την διεύρυνση των ανθρώπινων πόρων.
Το πρόγραμμα σπουδών σχεδιάστηκε με βάση τα καλύτερα προγράμματα σπουδών της Ελλάδος και του Εξωτερικού.
Τα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, τα προβλήματα ψυχαγωγίας, άθλησης και διάφορα άλλα που μπορεί να αντιμετωπίζουν σαν νέοι άνθρωποι ή τα πρόσθετα προβλήματα...
Η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στη Φλώρινα λειτουργεί με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας και με στόχο την ουσιαστική συμβολή στη...
Τη σωστή επιλογή, απόκτηση, διάθεση και αποτελεσματική διαχείριση του απαραίτητου υλικού, για να μπορεί κάθε φορά να υποστηρίζει τις εκπαιδευτικές, ή άλλες δραστηριότητες του ΤΕΙ. Την σύνταξη και προσφορά...
Η επίτευξη της αποστολής θεμελιώνεται επί της αρχής ότι το ανταγωνιστικό επιχειρηματικό στέλεχος θα πρέπει να έχει πλήρη, εκλεπτυσμένη και συγχρόνως κριτική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. ΤΕΙ Δυτικής...
Οι σπουδές στο ίδρυμα διαρκούν τέσσερα έτη και περιλαμβάνουν παρακολουθήσεις θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, πτυχιακή εργασία και εξάμηνη πρακτική άσκηση. Σε κάθε μάθημα, την πρακτική άσκηση και την...
Η προαγωγή και συστηματοποίηση της τεχνολογικής έρευνας, η σύνδεση της με την παραγωγή, η καινοτομία, η ποιότητα προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών, αποτελούν αδήριτη αναγκαιότητα για την ανάπτυξη της χώρας σε...
Έχει σχεδιαστεί με προσανατολισμό την ενίσχυση της συμβατικής διδασκαλίας αξιοποιώντας την ήδη σε υψηλό βαθμό αφομοιωμένη στο χώρο της εκπαίδευσης πληροφορική τεχνολογία. Ακολουθεί τη φιλοσοφία του λογισμικού...
Το ΙΚΥ ενημερώνει ότι, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου δικαιολογητικών των υποψηφίων του προσωρινού πίνακα επιλεγέντων, «Πρόγραμματος οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)», ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 προέκυψαν περίπου 1.200 υποψήφιοι με ελλιπή δικαιολογητικά. Οι εν λόγω υποψήφιοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας και σύμφωνα με την αρ.πρωτ. 3819/6-4-2017 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του ΙΚΥ, διαγράφονται από τον πίνακα επιλεγέντων υποψηφίων, οι δε αντίστοιχες κενές θέσεις θα καλυφθούν από επιλαχόντες υποψήφιους.
Προς επίσπευση της διαδικασίας, με απόφαση του Δ.Σ. του ΙΚΥ, καλούνται οι επιλαχόντες υποψήφιοι με σειρά κατάταξης από 3.686 έως και 5.685 (συνολικά 2000 επιλαχόντες υποψήφιοι) να προσκομίσουν στην Γραμματεία του Τμήματος/Σχολής τους, το αργότερο έως 15/9/2017, τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά (εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση υπογεγραμμένη και όσα δικαιολογητικά αναγράφονται σε αυτήν), προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος. Σημειώνεται ότι, για να μην δημιουργηθεί προσδοκία χορήγησης υποτροφίας στους επιλαχόντες υποψήφιους , έχουν κληθεί περισσότεροι επιλαχόντες από τις κενές θέσεις και η τελική κατάταξη τους, θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δικαιολογητικών, κατά φθίνουσα σειρά μοριοδότησης.
Τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής (οριστικοί πίνακες επιλεγέντων, επιλαχόντων και διαγραφέντων υποψηφίων ) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ, προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για το Φοιτητικό Ίντερνετ Επιδοτούμενο internet για τους πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές που θα εγγραφούν το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 στα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (ΑΕΑ) της χώρας, ανακοίνωσαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο με την παροχή σημαντικής επιχορήγησης για σταθερή ή κινητή (mobile) σύνδεση για 12 μήνες.
Σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2017-18 θα δοθεί κουπόνι (voucher) που θα αντιστοιχεί με επιχορήγηση του 80% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής (mobile) σύνδεσής τους. Το μέγιστο ποσό της επιχορήγησης για κάθε φοιτητή ανέρχεται στα πέντε ευρώ (5,00 €) ανά μήνα. Οι διαδικασίες απόκτησης του κουπονιού και σύναψης συμβολαίου θα είναι εξαιρετικά απλές (μέσω διαδικτυακής πύλης) και θα δίνουν σε κάθε δικαιούχο τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής παρόχου και συμβολαίου. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των €3.062.000 σε δημόσια δαπάνη και θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από πόρους προερχόμενους από το αποθεματικό ταμείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς ανέφερε: «Αυτή η πρωτοβουλία εμπίπτει σε ένα σύνολο δράσεων οι οποίες επιδιώκουν να φέρουν το αύριο σήμερα για όλους. Διότι αντιλαμβάνεστε και εσείς ότι ζούμε την εποχή μιας τεχνολογικής επανάστασης η οποία θα καταστήσει τη δυνατότητα πρόσβασης και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών απαραίτητη, τέτοια που η πολιτεία οφείλει να την αντιμετωπίζει ως δικαίωμα και να τη διασφαλίζει για όλους. Και με αυτή ακριβώς την αρχή κινείται η κυβέρνηση».
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σημείωσε: «Ένα από τα θέματα που ανοίγουμε από σήμερα -και έχει σημασία αυτό- είναι ότι βάζουμε στο τραπέζι ένα πρόβλημα που θα λυθεί μακροχρόνια και αυτό είναι το θέμα της φοιτητικής μέριμνας. Υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες. Πολλές από αυτές δεν είναι γνωστές στην κοινωνία, αλλά και πολλές άλλες θέλουν ριζική αντιμετώπιση. Αντιμετώπιση στην κατεύθυνση της βελτίωσης. Οι υλικοί πόροι που δαπανώνται για τη σίτιση για τη μεταφορά των φοιτητών με το πάσο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για το στεγαστικό επίδομα και για τα συγγράμματα, είναι ένα ποσό που αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Και εμείς θεωρούμε ότι αυτό και πρέπει να αυξηθεί, αλλά κυρίως να ορθολογικοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένο»
Σύμφωνα με πληροφορίες , το ποσό των 12.000 ευρώ για ετήσιο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών και 18.000 ευρώ για πρόγραμμα που διαρκεί έως δύο έτη θα μπορούν να λάβουν φοιτητές που ξεκινούν σπουδές δεύτερου κύκλου.
Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!
Με έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Πρόγραμμα Erasmus+ (2014-2020), προβλέπεται η υλοποίηση μηχανισμού εγγύησης σπουδαστικών δανείων.
Hδη το υπουργείο Παιδείας έχει απευθυνθεί στο Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+), όπως και στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να συνδράμουν στην ενίσχυση του μηχανισμού εγγύησης σπουδαστικών δανείων, μέσω της ενημέρωσης και ενθάρρυνσης της συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων σε εθνικό επίπεδο (φοιτητών, εκπαιδευτικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων).
Η σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών για τα όλα τα Φοιτητικά Δάνεια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Για την ώρα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στον εν λόγω μηχανισμό είναι α) η ισπανική τράπεζα MicroBank, (με 70 δανειακές συμβάσεις από τον Ιούνιο του 2015) και β) ο τραπεζικός όμιλος BPCE Γαλλίας, ο οποίος μόλις την 1η Δεκεμβρίου 2015 υπέγραψε σχετική σύμβαση με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.
Αν ξέρετε κάποιον Αμερικανό φοιτητή που σπουδάζει στην Ελλάδα μπορείτε να τον προτείνετε στο Institute of International Education (IIE) και να κερδίσει μια υποτροφία 10.000 δολαρίων για σπουδές στην Αμερική ενώ εσείς θα κερδίσετε ένα ταξίδι δώρο!
Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas) διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φοιτητικό Διαγωνισμό για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη “Νίκος Αναλυτής”.
Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!
Οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν σε αυτόν με τη συγγραφή εργασίας στο παρακάτω θέμα:
Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο επιχειρείν ως μοχλός ανάπτυξης
Σε ποιους απευθύνεται:
Απευθύνεται σε ομάδες αποτελούμενες από 3 ή 4 πανεπιστημιακούς φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
Βραβείο: Συμμετοχή των τριών νικητήριων ομάδων φοιτητών σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες που θα περιλαμβάνει και επίσκεψη στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Καταληκτική ημερομηνία: 10 Ιουλίου 2016
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Φοιτητικού Διαγωνισμού (ΕΔΩ) και στο facebook (ΕΔΩ). Εκεί μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το Υπόδειγμα Υποβολής Εργασίας, τα Κριτήρια Αξιολόγησης καθώς και πληροφοριακό υλικό από τον 1 ο και 2 ο κύκλο.
Μπορείτε, επίσης, να απευθυνθείτε αποστέλλοντας email στο csr-na- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 210- 3387422. Υπεύθυνη έργου: κ. Άντα Παπασταμέλου.
Aπόφοιτος του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού στη Maserati
Ο Έλληνας Αλέξανδρος Λιώκης, σχεδιαστής αυτοκινήτων (Alfa Romeo, Maserati) μιλά από το Μουσείο Αυτοκινήτου του Τορίνο.